Poziv na Kup SRS FBiH u lovu ribe na plovak

U skladu sa Kalendarom takmičenja SRS Federacije BIH za 2017. godinu, komesar/sekretar takmičenja Adnan Doglod poziva
ekipe (3+1) da uzmu učešće na KUP-u Federacije BiH za kategorije SENIORI/KE
Takmičenje će biti održano dana 07.05.2017. godine (nedjelja) u Sarajevu na stazi “Lađenica” , a domaćin je USR “Sarajevo 1906”.

Takmičenje je u ekipnoj konkurenciji, a pravo nastupa ima po jedna ekipa iz svakog udruženja.

Udruženja koja broje preko 300 članova imaju pravo prijaviti 2 ekipe.

KOTIZACIJA ZA TAKMIČENJA PO EKIPI IZNOSI 40,00 KM

Na takmičenju će biti organizovano polaganje za društvene i državne sudije.

Kandidati trebaju izvršiti uplatu 50,00 KM na račun SRS F BiH i prijaviti se kod sekretara TK i SK Doglod Adnana (tel. 061/690-940 ili 032/242-212) najdalje 7 dana prije početka takmičenja.

Tehnika ribolova nije dirigovana (štap po slobodnom izboru) i sva se riba boduje tj. nema zabrane po vrsti i veličini ribe.

Dozvoljena količina hrane za primamu je 15 l po takmičaru, a dozvoljena količina živih mamaca je 2,5 l od čega maksimalno 3⁄4 l fuja i verde vasa zajedno.

Hrana prilikom kontrole mora biti navlažena i prosijana. Ukoliko takmičar ima nešto manje hrane, sudija će to evidentirati i dozvoliti minimalnu količinu suhe hrane do dozvoljene.

Za lov ribe dozvoljena je upotreba svih prirodnih mamaca osim: živih i mrtvih ribica, ikre, a nije dozvoljena upotreba: kruha, vještačkih mamaca (varalica),
imitacije crva, verde vasa, gliste, vještačkih mušica i slično.
Mamci se trebaju (po mogućnosti) prezentirati za kontrolu u propisanim baždarenim posudama (kutijama), a minimum koji takmičar mora imati je jedna posuda od 1 l za mamce.

Neće se dozvoliti učešće takmičaru koji nema propisanu mrežu čuvaricu prečnika minimalno 40 cm i dužine 2-3 m.

Krajnji rok za prijavu ekipa je 03.05.2017. godine (srijeda), a prijave se vrše kod Komesara takmičenja Adnan Doglod na tel. 061/690-940 ili na mail bistroze@yahoo.com

NA STAZI SE NEMOGU VRŠITI PRIJAVE

U Biltenu ispod možete pročitati više informacija.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.