Održano Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije

U nedjelju 22.09.2024. godine, na Lađenici u Sarajevo, održano je Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u lovu ribe udicom na plovak za kategorije U-15, U-20 i U-25.

Obzirom da za nastupanje na Otvorenom prvenstvu nije bilo dovoljno prijavljenih kadetkinja i juniorki, dogovoreno je sa predstavnicima udruženja iz kojih dolaze da iste nastupe u kategorijama sa kadetima i juniorima.

Njih 29. (dvadesetdevet) ukupno, po kategorijama – kadeta 18, a juniora 11, se fajtalo za titulu šampiona Bosne i Hercegovine, koje su na kraju dodijeljene :

Kategorija kadeta:

  1. mjesto Kapo Mehmed, Sarajevo
  2. mjesto Gavrić Stipo, Usora
  3. mjesto Salkić Kerim, Maglaj.

Kategorija juniora:

  1. mjesto Husanović Šejla, Živinice
  2. mjesto Damjanović Ognjen, Sarajevo
  3. mjesto Barac Hamza, Sarajevo.

Poslovi službenih osoba na prvenstvu su bili povjereni Lidiji Bogić iz Sarajeva – delegat takmičenja, Milanu Jagaru iz Sarajeva – vrhovni sudija i Šukriji Jamaković iz Banovića – komesar takmičenja.

Još jedan lijepo i ugodno proveden dan, na otvorenom u društvu sa djecom, nekom je donio radost, nekomu razočarenje, no sve je to sport, i prihvatiti treba, kako i uspjeh, tako i poraz.

Iz poraza izvući pouku, sagledati i priznati sebi svoje propuste i greške i  otkloniti ih sljedeći put, čestitati pobjedniku i nastaviti dalje. U pobjedi uživati, što da ne, i pripremati se za narednu.

Do nekog novog prvenstva ili takmičenja, svako dobro i živi i zdravi bili

Komesar takmičenja, Jamaković Šukrija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.